فهرست مطالب

فیض - سال بیست و چهارم شماره 5 (پیاپی 115، آذر و دی 1399)

مجله فیض
سال بیست و چهارم شماره 5 (پیاپی 115، آذر و دی 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/18
  • تعداد عناوین: 13
|
  • راهله رهباریان*، غزال عطائی صفحات 473-480
    سابقه و هدف

    دیابت، اثرات مخربی بر هورمون های محور هیپوفیز - آدرنال و هورمون های تیروییدی دارد. با توجه به اثرات آنتی اکسیدانی گیاه زعفران؛ این پژوهش با هدف بررسی اثرات کروسین بر هورمون های محور هیپوفیز - آدرنال و هورمون های تیروییدی در موش های صحرایی دیابتی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی که در دانشگاه پیام نور انجام شد، 28 سر موش صحرایی نر به 4 گروه شاهد، شاهد دیابتی، دیابتی تحت تیمار با کروسین (50 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر، 25 روز تزریق درون صفاقی) تقسیم شدند. گروه های دیابتی با یک بار تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. در روز 25 آزمایش، موش ها بی هوش شدند و خون گیری از قلب انجام شد و هورمون های محور هیپوفیز - آدرنال مانند کورتیزول، آلدسترون، آدرنوکورتیکوتروپین و هورمون های تیروییدی TSH)، T3، (T4 ارزیابی شدند. نتایج توسط آزمون های آماری Kruskal Wallis و LSD تحلیل گردید.

    نتایج

    کروسین با غلظت های 50 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر منجر به افزایش معنی دار در میزان هورمون های کورتیزول، آلدسترون و آدرنوکورتیکوتروپین نسبت به موش های دیابتی شد. در بررسی میزان هورمون های تیروییدی TSH)، T3، (T4 مشخص شد که دیابت، سبب کاهش معنی داری در میزان این هورمون ها می گردد. تجویز کروسین با غلظت 50 و 100 میلی گرم بر میلی لیتر به طور معنی داری سطح هورمون های تیروییدی مذکور را نسبت به گروه شاهد دیابتی افزایش داد (0/05>P). در مقایسه بین دو غلظت کروسین، گروه تیمارشده با غلظت 100 میلی گرم بر میلی لیتر، افزایش معنی داری را در شاخص های مورد بررسی نسبت به گروه تحت تیمار با غلظت 50 میلی گرم بر میلی لیتر کروسین نشان داد. همچنین کروسین سبب کاهش معنی داری در میزان قند خون موش های دیابتی شد.

    نتیجه گیری

    کروسین می تواند موجب افزایش سطح هورمون های محور هیپوفیز - آدرنال و هورمون های تیروییدی در موش های صحرایی نر دیابتی شود.

    کلیدواژگان: دیابت شیرین، کروسین، غده هیپوفیز، غده آدرنال، هورمون تیروئیدی، موش صحرایی
  • امید شاهسوند اینانلو، هما محسنی کوچصفهانی*، کاظم پریور، الهه امینی، مهدی هادی صفحات 481-490
    سابقه و هدف

    سرم ها ترکیب پیچیده ای از فاکتورهای رشد، پروتئین ها و... هستند که ممکن است بر بلوغ تخمک و لقاح تاثیر بگذارند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر سرم های مختلف بر بلوغ تخمک و لقاح آزمایشگاهی موش نژاد NMRI است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش آزمایشگاهی، بلوغ اووسیت های موش در محیط α-MEM با درصدهای 0 تا 20 از سرم های آلوژنیک و اتولوگ موشی، جنین گاوی (FBS) و آلبومین سرم گاوی (BSA)، پس از 14 تا 18 ساعت انکوباسیون، بررسی گردید. سپس اووسیت هایی که به مرحله MII رسیدند، با اسپرم ظرفیت یافته دارای درصدهای 0 تا 20 از سرم های مختلف لقاح داده شدند و میزان لقاح ارزیابی گردید.

    نتایج

    میزان بلوغ آزمایشگاهی و لقاح، با افزودن سرم به محیط کشت در همه گروه ها به طور معنی داری افزایش یافت (0/05>P). در اووسیت های فاقد سلول های کومولوسی (Dos) در FBS 10 درصد (80 درصد) و اووسیت های دارای سلول های کومولوسی (COCs) در BSA 5 درصد (98 درصد) بیشترین میزان بلوغ مشاهده شد (0/001>P). همچنین اووسیت های DOs در BSA 5 درصد و اووسیت های COCs در گروه سرم آلوژنیک 15 درصد (به ترتیب 75 و 77 درصد)، بیشترین میزان لقاح را داشتند (0/001>P).

    نتیجه گیری

    اگرچه BSA و FBS در مقایسه با سرم های آلوژنیک و اتولوگ موشی در فرآیند بلوغ تخمک نتایج بهتری داشتند، اما نتایج لقاح در تخمک های دارای کومولوس، بیانگر ظرفیت بالای سرم آلوژنیک در این فرآیند است. بنابراین، استفاده از سرم آلوژنیک می تواند جایگزین مناسب سرم های حیوانی، جهت انجام لقاح آزمایشگاهی باشد تا بخشی از چالش های درمان ناباروری کاهش یابد.

    کلیدواژگان: بلوغ تخمک، لقاح آزمایشگاهی، آلبومین، اتولوگ، آلوژنیک، موش
  • سمیه عزیزی، محمد فتحی*، وحید ولی پور، سمیه احمدآبادی صفحات 491-498
    سابقه و هدف

    فعالیت بدنی تاثیر مثبتی بر شاخص های آنژیوژنز و التهابی دارد، اما هنوز تاثیر آن بر افرادی که درصد چربی بیشتری در رژیم غذایی شان وجود دارد، مشخص نشده است. بنابراین هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته فعالیت تناوبی بر سطح سرمی فاکتورهای آنژیوژنز و شاخص التهابی پیش بینی کننده بیماری قلبی - عروقی در موش های دارای رژیم غذایی پرچرب است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش تجربی، 30 سر موش نر 6 هفته ای در 3 گروه کنترل با تغذیه نرمال (10 سر موش)، گروه تغذیه پرچرب (10 سر موش) و گروه تغذیه پرچرب - فعالیت تناوبی (10 سر موش) قرار داده شدند. گروه سوم 5 روز در هفته به مدت 8 هفته به فعالیت بدنی تناوبی پرداختند. قبل از اولین جلسه فعالیت و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه فعالیت جهت بررسی NO، VEGF و CRP با استفاده از روش الایزا از موش ها خون گیری شد. سپس از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره برای تحلیل داده ها استفاده شد.

    نتایج

    نتایج این مطالعه نشان داد که 8 هفته فعالیت تناوبی، موجب افزایش معنی دار (0/0001=P) NO و (0/0001=P) VEGF موش های گروه تمرین - تغذیه پرچرب در مقایسه با گروه کنترل و تغذیه پرچرب می شود. اما سطح CRP موش های گروه تمرین - تغذیه پرچرب به طور معنی داری (0/0001=P) کمتر از گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری

    مطابق با یافته های تحقیق حاضر، هشت هفته تمرین تناوبی باعث افزایش برخی از شاخص های آنژیوژنز، نظیر NO و VEGF می شود که پیامد احتمالی آن، کاهش CRP به عنوان یک فاکتور خطرزای قلبی - عروقی است.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، عوامل خطرزای قلبی - عروقی، آنژیوژنز، رژیم غذایی پرچرب
  • رویا علی عسگری رنانی، زهرا دوستی، سمیه رئیسی* صفحات 499-507
    سابقه و هدف

    سرطان پستان شایع ترین سرطان در میان زنان است. مطالعات نشان داده اند که تغییر در بیان miRNAها نقش حیاتی در وقوع، پیشرفت و متاستاز تومور دارد. miRNAها به عنوان بیومارکر و همچنین یک عامل درمانی مورد توجه قرار گرفته اند؛ بر همین اساس ژن درمانی با miRNA به عنوان یکی از راه های درمان سرطان به حساب می آید. گزارش شده است که miR-4516، نقشی را در بیماری ها و بدخیمی های مختلف بازی می کند. با این وجود، سطح بیانی و عملکرد بیولوژیکی miR-4516 در سرطان پستان به صورت بسیار ضعیف مشخص شده است. هدف این مطالعه، بررسی سطح بیان و اثر miR-4516 روی تکثیر و مهاجرت سلولی در سرطان پستان است.

    مواد و روش ها

    بافت های توموری و غیرتوموری مجاور از 40 بیمار دارای سرطان پستان جمع آوری شدند. سطح بیانی  miR-4516در رده های سلولی سرطان پستان و بافت های توموری توسط real-time PCR اندازه گیری شد. توالی پیش ساز miR-4516 در وکتور pEGFPN1 کلون شد. سپس سلول های سرطانی MCF7 کشت داده شدند و وکتور حاوی pre-miR-4516 و وکتور کنترل به سلول ها ترانسفکت شدند. بعد از ترانسفکشن، سطح miR-4516 به وسیله QPCR تایید شد. تکثیر و مهاجرت سلولی به ترتیب توسط روش MTT و تست خراش مطالعه شدند.

    نتایج

    میزان بیان miR-4516 در بافت های توموری و رده های سلولی کاهش معنی داری نشان داد. کاهش بیان miR-4516 با درجه بالای تومور، ارتباط مستقیم دارد. miR-4516 سبب مهار تکثیر سلولی می شود، اما بر روی مهاجرت سلولی تاثیری ندارد.

    نتیجه گیری

    miR-4516 ممکن است به عنوان مهارکننده تومور عمل کند و تکثیر سلولی را مهار نماید و درنتیجه می تواند به عنوان یک هدف درمانی برای سرطان پستان مدنظر باشد.

    کلیدواژگان: miR-4516، سرطان پستان، تکثیر سلولی، مهاجرت
  • سمانه فرجی، لیلا راشکی قلعه نو، محسن شرفی، مریم هزاوه ای، مهدی توتونچی، عبدالحسین شاهوردی، روح الله فتحی* صفحات 508-515
    سابقه و هدف

    آنتی ژن های اختصاصی اسپرم (SPAG)، نقش مهمی در بروز سرطان های مختلف، مانند سرطان سینه، ریه، کبد و مثانه دارند. همچنین SPAGها اهمیت بالایی در عملکردهای اسپرم، همچون تحرک دارند. با این حال به نظر می رسد انجماد اسپرم به عنوان یکی از روش های کمک باروری می تواند بر بیان این ژن ها تاثیرگذار باشد. هدف مطالعه حاضر، ارزیابی اثر انجماد، بر بیان SPAGهای 5 و 9 اسپرم انسانی می باشد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه تجربی حاضر، 12 نمونه نرمال از نظر پارامترهای طبیعی اسپرم، از منی مردان مراجعه کننده به پژوهشگاه رویان جمع آوری گردید و با روش سانتریفیوژ گرادیان، غلظت اسپرم های دارای تحرک موثر بالا جداسازی شد. نمونه ها به دو گروه غیرانجمادی (گروه کنترل) و گروه انجمادی تقسیم شدند. پس از انجماد به روش سریع و نگهداری برای سه روز در تانک نیتروژن، نمونه ها زیر شیر آب سرد ذوب شدند و به مدت دو ساعت در انکوباتور دارای CO2 قرار گرفتند. استخراج RNA در هر دو گروه با استفاده از ترایزول صورت گرفت و ارزیابی ژن های SPAG9 و SPAG5 با روش Real-time PCR انجام شد.

    نتایج

    براساس تجزیه و تحلیل آماری، بیان SPAG5 در گروه انجمادی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (05/0P≤)؛ در مقابل تفاوت معنی داری در بیان ژن SPAG9 بین گروه کنترل و انجمادی مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    با در نظر گرفتن شوک حاصل از سرما در آینده سلول، کاهش بیان معنی دار SPAG5 در گروه انجمادی می تواند بیانگر بروز اثرات احتمالی آن در جنین حاصل باشد.

    کلیدواژگان: اسپرم، آنتی ژن، انجماد
  • یاسر جمشیدی مقدم، احمد رجبی زاده*، پیام خزاعلی صفحات 516-524
    سابقه و هدف

    گرایش عمومی جامعه به استفاده از داروهای گیاهی به دلیل اثبات اثرات مخرب داروهای شیمیایی و ایجاد آلودگی های زیست محیطی آن ها، روبه افزایش است. هدف از این تحقیق، بررسی خواص ضدباکتریایی عصاره گیاه علف هیضه بر روی برخی از باکتری های گرم مثبت و منفی است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه همه اندام های علف هیضه در تابستان 1395 پس از جمع آوری در سایه خشک گردید. برای به دست آوردن بهترین روش عصاره گیری، اثر ضدباکتریایی گیاه بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس، سودموناس ایروژینوزا، اشرشیا کلی و باسیلوس سریوس اندازه گیری شد. در ادامه 15 میلی لیتر محیط مولر هینتون آگار با غلظت های 625/0- 25/1- 5/2- 5 - 10 و 20 میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره ها مخلوط شد و به آن CFU/ml104 باکتری موردنظر تلقیح گردید و بعد از کشت، کلنی های رشدیافته شمارش شد. جهت تعیین MIC و MBC حجم های یکسان شامل CFU/ml105 به محیط مولر هینتون براث حاوی غلظت های مختلف از عصاره های علف هیضه تلقیح گردید. محیط های کشت در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت انکوبه شدند.

    نتایج

    غلظت 20 میلی گرم بر میلی لیتر، بیشترین اثر بازدارنده را بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس، سودموناس ایروژینوزا، اشرشیا کلی و باسیلوس سریوس داشت که به ترتیب برای باکتری های ذکرشده 90، 68، 75 و 90 درصد حذف انجام شد. MIC و MBC باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس، سودموناس ایروژینوزا، اشرشیا کلی و باسیلوس سریوس 25 و 50، 50 و 70، 50 و 80، 30 و 50 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که عصاره گیاه علف هیضه دارای اثرات ضدباکتریایی بر روی برخی از باکتری های گرم مثبت و منفی است.

    کلیدواژگان: علف هیضه، عصاره های گیاهی، عوامل ضدباکتریایی، باکتری های گرم مثبت، باکتری های گرم منفی
  • میترا آرمان*، کیانا پیریان، فاطمه خوش اقبال، مصطفی علینقی زاده صفحات 525-535
    سابقه و هدف

    ماکروجلبک ها دارای دامنه وسیعی از ترکیبات هستند که به علت دارابودن منبع غنی از ترکیبات پایدار و جدید، عنوان گیاه دارویی قرن 21 را به خود اختصاص داده اند. در این مطالعه، ترکیبات فنولی و فلاونوییدی و همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی عصاره های قطبی تا غیرقطبی ماکروجلبک های Sargassum boveanum، Fucus trinodis، Galaxaura rugosa، Laurencia denderoidea جمع آوری شده از آب های خلیج فارس بررسی شد.

    مواد و روش ها

    میزان فنول و فلاونویید گونه ها به ترتیب براساس روش فولین - سیکالتو و کلرید آلومینیوم سنجیده شد. فعالیت های آنتی اکسیدانی عصاره ها به دو روش آنتی اکسیدانی کل (TAC) و قدرت احیاکنندگی Fe3+ و فعالیت آنتی باکتریایی آن ها بر دو سویه باکتری گرم مثبت و دو سویه باکتری گرم منفی براساس روش انتشار دیسک انجام شد.

    نتایج

    گونه F. trinodis بیشترین محتوای فنولی gGA/100gDW.)  38/1) و فلاونوییدی ( gQE/100gDW.0/798) و گونه G. rugosa کمترین محتوای فنول (gGA/100gDW. 0/240) و فلاونویید (gQE/100gDW. 0/094) را نشان دادند. عصاره کلروفرمی گونه F. trinodis (ugASA/mg 2/98) و عصاره کلروفرمی S. boveanum (nm2/48)، به ترتیب بالاترین ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و قدرت احیاکنندگی را نشان دادند. نمونه های دارای بیشترین ترکیبات فنولی و فلاونوییدی، بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان دادند. هر سه عصاره حاصل از دو گونه S. boveanum و F. trinodis بر هر چهار سویه باکتری، به خصوص دو سویه گرم منفی بررسی شده اثر بازدارندگی قابل توجهی را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    گونه های ماکروجلبکی بررسی شده با نشان دادن ترکیبات فنولی و فعالیت های زیستی قابل توجه، می توانند زمینه کاربرد خوبی در پزشکی و صنایع داروسازی داشته باشند.

    کلیدواژگان: ماکروجلبک، فنول، فلاونوئید، آنتی اکسیدان، آنتی باکتریال
  • فریبا نصیرنژاد، جعفر پویامنش*، قربان فتحی اقدم، علیرضا جعفری صفحات 536-544
    سابقه و هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان راه حل محور کوتاه مدت بر تاب آوری و شادکامی بیماران مبتلا به MS بود.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش، کارآزمایی بالینی تصادفی شده با طرح پیش آزمون - پس آزمون و دوره پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را زنان مبتلا به MS شهر تبریز تشکیل دادند که در سال 1398 عضو انجمن MS بودند. 30 نفر با استفاده از نمونه گیری هدفمند، انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. گروه های آزمایشی، درمان را به ترتیب در 8 جلسه (درمان مبتنی بر ذهن آگاهی) و 6 جلسه (درمان راه حل محور کوتاه مدت) 5/1 ساعته دریافت کردند.

    نتایج

    میانگین و انحراف معیار تاب آوری و شادکامی گروه درمان مبتنی بر ذهن آگاهی در پیش آزمون به ترتیب (44/3±70/44 و 19/3±30/35)، گروه درمان راه حل محور کوتاه مدت (87/2±50/45 و 65/3±00/36) و گروه کنترل (75/2±40/45 و 57/2±20/37) بود. درمان های مبتنی بر ذهن آگاهی (12/3±00/52 و 54/2±80/43) و راه حل محور کوتاه مدت (90/2±00/54 و 01/5±50/42) در مقایسه با گروه کنترل (27/2±60/44 و 24/3±90/36)، تاب آوری (0/001>P) و شادکامی بیماران را در پس آزمون افزایش دادند (0/001>P). در مرحله پیگیری، اثر درمان مبتنی بر ذهن آگاهی (16/3±00/52 و 58/2±00/44) و درمان راه حل محور کوتاه مدت (66/2±70/53 و 94/4±60/42) بر تاب آوری و شادکامی (27/2±60/44 و 83/4±70/36) ماندگار بود (0/001>P؛ 0/001>P). تاثیر درمان مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان راه حل محور کوتاه مدت بر تاب آوری و شادکامی در مراحل پس آزمون و پیگیری یکسان بود (0/05<P).

    نتیجه گیری

    درمان مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان راه حل محور کوتاه مدت می توانند سبب کاهش استرس و درنتیجه مقابله بهتر با بیماری MS شوند و تاب آوری و شادکامی بیماران مبتلا به MS را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، درمان راه حل محور، تاب آوری، شادکامی، مولتیپل اسکلروزیس، زنان
  • سیده مریم میرجعفری، رامین شعبانی* صفحات 545-553
    سابقه و هدف

    فعالیت های ورزشی مختلف، بر روی هورمون های بدن تاثیرگذار است. هدف از این تحقیق، بررسی مقایسه اثر تمرینات با محدودیت جریان خون (BFR) و تمرینات مقاومتی با شدت متوسط بر میزان کورتیزول بزاقی و آلفاآمیلاز بزاقی در زنان بدن ساز مبتدی بود.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 28 زن بدن ساز مبتدی 20 تا 35 سال به طور تصادفی به دو گروه 14نفره تقسیم شدند. مدت تمرین 90 دقیقه، هفته ای 3 روز، به مدت سه هفته بود. گروه اول تمرینات کاتسو با شدت 30-25 درصد یک تکرار بیشینه همراه با محدودیت جریان خون (14=n) و گروه دوم تمرینات مقاومتی با شدت متوسط 75-70 درصد یک تکرار بیشینه (14=n) انجام دادند. میزان کورتیزول بزاقی و آلفاآمیلاز بزاقی قبل و بعد از تمرینات، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج توسط نرم افزار SPSS نسخه 22 در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    کورتیزول بزاقی تنها در گروه تمرینات مقاومتی در مقایسه با تمرینات محدودیت جریان خون، افزایش معنی دار داشت (0/001=P). با این حال، هر دو شیوه تمرین بر آلفاآمیلاز بزاقی تاثیر معنی داری نداشتند (0/05<P).

    نتیجه گیری

    در تحقیق حاضر، تمرینات محدودیت جریان خون، اثری بر کورتیزول بزاقی ورزشکاران زن نداشت. با این حال در تمرینات مقاومتی میزان آن افزایش معنی دار داشت. هر دو شیوه تمرین بر آلفاآمیلاز بزاقی اثر معنی داری نداشتند. بنابراین در مقایسه با تمرینات مقاومتی، تمرینات کاتسو موجب افزایش معنی دار در میزان کورتیزول بزاقی نمی گردد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، محدودیت جریان خون، کورتیزول، آلفاآمیلاز، زنان بدن ساز
  • آزاده بهرامی کرچی، غلامرضا منشئی*، نرگس کشتی آرای صفحات 554-564
    سابقه و هدف

    روش های درمان ناباروری، علی رغم داشتن نتایج موفقیت آمیز در درمان ناباروری، با پیامدهای روان شناختی و سطح بالای استرس در زنان نابارور همراه می باشند. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی بسته توانمندسازی روان شناختی و رفتاردرمانی دیالکتیک بر استرس ناباروری زنان نابارور در مرحله قبل از درمان لقاح آزمایشگاهی IVF انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با پیگیری 45روزه و سه گروهی بود. نمونه پژوهش شامل 45 نفر از زنان نابارور متقاضی درمان IVF مراجعه کننده به مراکز ناباروری شهر اصفهان بودند که به صورت دردسترس و مبتنی بر ملاک های ورود انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل (هر گروه 15 نفر) تقسیم شدند. گروه های آزمایش، تحت درمان توانمندسازی روان شناختی و رفتاردرمانی دیالکتیک قرار گرفتند. برای سنجش متغیر وابسته استرس ناباروری از پرسشنامه استرس ناباروری نیوتن EPI)) در سه مرحله پژوهش و در سه گروه استفاده شد. داده های حاصل از اجرای پژوهش با استفاده از تحلیل واریانس و با اندازه گیری مکرر و از طریق نرم افزار SPSS ویرایش 24 تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که فقط درمان توانمندسازی روان شناختی بر کاهش استرس ناباروری تاثیر معنی دار داشت (0/001<P). آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد که درمان توانمندسازی روان شناختی نسبت به رفتاردرمانی دیالکتیک در کاهش استرس ناباروری زنان نابارور در مرحله قبل از درمان IVF موثرتر است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از پژوهش، به نظر می رسد درمان توانمندسازی روان شناختی، برای کاهش استرس ناباروری زنان نابارور در مرحله قبل از درمان IVF روش موثری باشد.

    کلیدواژگان: ناباروری، زنان، توانمندسازی، رفتاردرمانی، استرس، لقاح آزمایشگاهی
  • مطهره میرمحزون، عباس صالحی کیا، امید محمددوست* صفحات 565-575
    سابقه و هدف

    زندگی ماشینی، فعالیت را از جسم بشر دور و چاقی را جایگزین آن کرده است. هدف این مطالعه، بررسی اثر هشت هفته تمرین ترکیبی و مصرف کورکومین بر سطوح سرمی اینترلوکین-12 و شاخص های آنتروپرومتریکی زنان چاق غیرفعال بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش نیمه تجربی، 48 زن چاق با دامنه سنی30-20 سال به صورت هدفمند انتخاب شدند و در چهار گروه 12نفره: کنترل، کورکومین، تمرین و تمرین + کورکومین قرار گرفتند. آزمودنی ها هشت هفته به انجام تمرینات ترکیبی (تمرین هوازی با شدت 60 تا 80 درصد حداکثر ضربان قلب و تمرین مقاومتی با شدت 55 تا 75 درصد یک تکرار بیشینه) و مصرف روزانه 80 میلی گرمی کورکومین پرداختند. نمونه گیری خونی، قبل از شروع تمرین و بعد از آخرین جلسه تمرین انجام گرفت. سطح اینترلوکین-12 به روش الایزا و با استفاده از کیت اندازه گیری شد. داده ها با آزمون تی وابسته و تحلیل واریانس یک طرفه و سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نرم افزار SPSS-22 تحلیل شدند.

    نتایج

    در سطوح سرمی اینترلوکین-12 و شاخص توده بدنی گروه های تمرین، تمرین + کورکومین و مصرف کورکومین، نسبت به پیش آزمون تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0>P درون گروهی). اختلاف پیش و پس آزمون گروه ها در سطوح سرمی اینترلوکین-12 و شاخص توده بدنی در بین گروه های پژوهش تفاوت معنی داری را نشان داد (05/0>P بین گروهی).

    نتیجه گیری

    هشت هفته تمرین ترکیبی و مصرف کورکومین، تغییر معنی داری را در سطوح سرمی اینترلوکین-12 ایجاد می کند. فعالیت بدنی سبب کاهش وزن و درنتیجه کاهش شاخص توده بدنی افراد می شود، ولی کورکومین به تنهایی تغییری در شاخص های آنتروپرومتریکی افراد ایجاد نمی کند.

    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، کورکومین، اینترلوکین-12، شاخص های سلامت، زنان چاق غیرفعال
  • محسن اکبرپور*، زهرا ثمری صفحات 576-584
    سابقه و هدف

    فاکتورهای التهابی به عنوان مکانیسم مهمی در بروز دیابت نوع دو و بیماری های قلبی - عروقی شناخته شده اند؛ از این رو هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین هوازی و مصرف مکمل اسپیرولینا بر سطح رزیستین و CRP در زنان مبتلا به دیابت نوع دو دارای اضافه وزن بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی، 40 نفر از زنان دیابتی نوع دو و دارای اضافه وزن با میانگین شاخص توده بدن 3/33±29/7، به صورت تصادفی ساده در گروه های تمرین هوازی + اسپیرولینا، هوازی + دارونما، اسپیرولینا و دارونما قرار گرفتند. برنامه تمرین هوازی شامل شش هفته تمرین با شدت 60 الی 72 درصد ضربان قلب بیشینه انجام گرفت. گروه های دریافت کننده مکمل، روزانه سه کپسول 500 میلی گرمی اسپیرولینا دریافت کردند. نمونه های خونی در مرحله پیش آزمون و پس آزمون جمع آوری شدند. تحلیل داده ها به وسیله آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون تی وابسته با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.

    نتایج

    سطوح سرمی رزیستین در گروه اسپیرولینا و سطوح سرمی CRP در گروه هوازی - اسپیرولینا و گروه هوازی از مرحله پیش آزمون به پس آزمون کاهش معنی داری نشان دادند. همچنین تفاوت معنی داری در سطوح CRP بین هر سه گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (0/05 ≤P).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که ترکیب تمرین هوازی و مکمل اسپیرولینا می تواند اثر مثبتی بر روی فاکتورهای التهابی قلبی - عروقی زنان مبتلا به دیابت نوع دو داشته باشد و با توجه به تاثیرات ضدالتهابی می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اسپیرولینا، رزیستین، پروتئین واکنشگر C، دیابت نوع دو، زنان
  • الهام محبوبی، محمدرضا تمنایی فر* صفحات 585-591
    سابقه و هدف

    اضطراب امتحان، به عنوان پدیده ای رایج در بین دانش آموزان، با عوامل بسیاری همبستگی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه ای کمال گرایی و اهمال کاری تحصیلی در دانش آموزان دارای اضطراب امتحان بالا و پایین انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    اعضای نمونه را 362 دانش آموز دختر و پسر دوره دوم متوسطه شهر کاشان تشکیل می دادند که به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی، پرسشنامه کمال گرایی چندبعدی و پرسشنامه اضطراب امتحان استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون t تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد در کمال گرایی و اهمال کاری تحصیلی، بین دانش آموزان دارای اضطراب امتحان بالا و پایین تفاوت معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    دانش آموزان دارای اضطراب امتحان بالا نسبت به دانش آموزان دارای اضطراب امتحان پایین، کمال گراتر بودند و کمال گرایی مثبت کمتر و کمال گرایی منفی بیشتری داشتند. همچنین این دانش آموزان در امور تحصیلی خود، اهمال کاری بیشتری را نشان دادند. این یافته ها در محیط های آموزشی دارای تلویحات کاربردی می باشند و می توانند در موفقیت تحصیلی دانش آموزان نقش داشته باشند.

    کلیدواژگان: کمال گرایی، اهمال کاری تحصیلی، اضطراب امتحان
|
  • Raheleh Rahbarian*, Ghazal Ataei Pages 473-480
    Background

    Due to the antioxidant effects of saffron in improving diabetes, this study was conducted in order to investigate the effects of crocin on pituitary-adrenal axis and thyroid hormones in diabetic rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, which was performed at Payame Noor University, 28 male rats were divided into 4 groups: control, untreatment diabetic, 2 crocin (50, 100 mg/ml, 25 days intraperitoneal injection)-treated diabetic groups. The diabetic groups obtained with intraperitoneal injection of streptozotocin. Blood sampled from the heart of the rats 25 days after the start of the experimental. Then, pituitary-adrenal axis hormones (cortisol, aldosterone, adrenocorticotropin, and thyroid hormones (TSH, T3, and T4)) were evaluated. The results were analyzed by Kruskal Wallis and LSD tests.

    Results

    Crocin at concentrations of 50 and 100 mg/ml has led to a significant increase in cortisol, aldosterone, and adrenocorticotropin compared to the diabetic rats. Diabetes causes a significant decrease in the levels of thyroid hormones (TSH, T3, and T4). Prescribing crocin at concentrations of 50 and 100 mg/ml has significantly increased the level of thyroid hormones compared to the untreatment diabetic group (P<0.05). Comparing the two concentrations of crocin, the group treated with the concentration of 100 mg/ml has showed a significant increase in the studied indices compared to the group treated with 50 mg/ml of crocin. Also, crosin significantly reduced the level of glucose in diabetic rats.

    Conclusion

    Crocin can increase the level of pituitary-adrenal and thyroid hormones in diabetic male rats.

    Keywords: Diabetes mellitus, Crocin, Pituitary gland, Adrenal gland, Thyroid hormones, Rat
  • Omid Shahsavand-Inanloo, Homa Mohseni-Kouchesfahani*, Kazem Parivar, Elaheh Amini, Mahdi Hadi Pages 481-490
    Background

    Sera are a multifaceted mixture of growth factors, proteins, and etc. which can influence oocyte maturation and fertilization. The aim of this survey is assessing the effect of different sera on in vitro maturation and fertilization in NMRI mice.

    Materials and Methods

    In this experimental study, maturation of oocytes was evaluated in α-MEM medium treated with 0 to 20 allogenic and autologous mice serums, Fetal Bovine Serum (FBS) and Bovine Serum Albumin (BSA) after 14-18h incubation period. Then MII oocytes were fertilized with capacitated sperms that percentages of 0 to 20 and investigated fertilization ratio.

    Results

    In vitro maturation and in vitro fertilization level elevated significantly by adding serum to the culture medium (P<0.05). The most prominent maturation rate was observed in denuded oocytes (DOs) treated with FBS 10% (80%) and cumulus oocyte complex (COCs) treated with BSA 5% (98%) (P<0.001). In addition, the highest fertilization rate was observed in DOs treated with BSA 5% and COCs treated with allogenic serum 15% (77%, 75%), respectively (P<0.001).

    Conclusion

    The results of this study revealed that although BSA and FBS had better results than allogeneic and autologous sera, therefore, IVF findings in oocyte containing cumulus indicated high capacity of allogenic serum in this process. So, application of allogenic serum can be an appropriate replacement versus animal serum to reduce the challenges of infertility treatment modalities.

    Keywords: Oocyte maturation, In vitro fertilization, Albumin, Autologous, Allogeneic, Mice
  • Somayeh Azizi, Mohammad Fathi*, Vahid Valipour, Somayeh Ahmadabadi Pages 491-498
    Background

    Physical activity has a positive effect on angiogenesis and inflammation indexes, but its effect on people who intake a high-fat diet is not clear. Therefore, this study aimed to determine the effect of 8 weeks of interval activity on serum levels of angiogenesis factors and inflammatory index predicting cardiovascular disease on high-fat diet rats.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 30 male Wistar rats (6 weeks old) were randomly assigned in 3 groups; normal diet (n=10), high-fat diet (n=10), and high-fat diet-interval training. For the first and second groups, the training program was performed 5 days a week for 8 weeks. Before the first session and 48 hours after the last session of physical activity, blood samples were taken using the ELISA method to examine NO, VEGF, and CRP. the MANOVA test was used to analyze data

    Results

    The results of this study showed that 8 weeks of interval training increased significantly (p<0.0001) NO and VEGF (P=0.0001) levels in the high-fat diet-interval training group compared to the control group and high-fat diet group. However, the CRP level of the high-fat diet-interval training group decreased significantly (P=0.0001) than the control group.

    Conclusion

    according to the findings of this study, 8 weeks of interval training increase some angiogenesis factors such as NO and VEGF, which results in the probable reduction of CRP as a risk factor of cardiovascular disease.

    Keywords: Interval training, Cardiovascular risk factors, Angiogenesis, High-fat diet
  • Roya Aliasghari-Renani, Zahra Doosti, Somayeh Reiisi* Pages 499-507
    Background

    Breast cancer is the most common cancer among women. Studies have displayed that the dysregulation of microRNAs (miRNAs) plays a crucial role in the incidence, progress, and metastasis of tumors. miRNAs have been considered as a biomarker as well as a therapeutic agent, thus gene therapy with miRNA is considered as one of the ways to treat cancer. miR-4516 has been reported to play a role in different diseases and malignancies. However, the expression level and biological function of miR-4516 in breast cancer remain poorly understood. This study aimed to investigate the expression level and the effect of miR-4516 on the proliferation and migration in breast cancer.

    Material and Methods

    Tumor and adjacent non-tumor tissues were collected from 40 patients with breast cancer. MiR-4516 levels in breast cancer cell lines and tumor tissue were measured by real-time PCR. Pre-mir-4516 was cloned in the pEGFPN1 vector. Then human breast cancer MCF7 cells were cultured and pre-miR-4516 vector and control vector were transfected into cells. After transfection, a miR-4516 level was verified by QPCR. Cell proliferation and migration were studied with MTT assay and scratch test respectively.

    Results

    miR-4516 was down-regulated in breast cancer tissues and cell lines. Low expression of miR-4516 was directly related to the high-grade tumor. miR-4516 suppressed breast cancer cell proliferation, but not migration in vitro.

    Conclusions

    miR-4516 may function as a tumor suppressor and inhibits the proliferation which may consequently serve as a therapeutic target for breast cancer.

    Keywords: miR-4516, Breast cancer, Proliferation, Migration
  • Samaneh Faraji, Leila Rashki Ghaleno, Mohsen Sharafi, Maryam Hezavehei, Mehdi Totonchi, Abdolhossein Shahverdi, Rouhollah Fathi* Pages 508-515
    Background

    Sperm associated antigens (SPAGs) play an important role in the incidence of various cancers including breast, lung, liver, and bladder. SPAGs are also important in sperm functions, such as motility. However, it seems that sperm cryopreservation as one of the assisted reproductive techniques (ART), can affect the expression of these genes. This study aimed to evaluate the effect of freezing on the expression of human SPAG 5 and 9 in human spermatozoa.

    Materials and Methods

    In the present experimental study, twelve semen samples in terms of normozoospermic parameters were collected from individuals referred to the Royan Institute, and progressive motile sperms were isolated by density gradient centrifugation (DGC). Each sample was divided into two, non-frozen (control) and frozen groups. After rapid freezing and three-day storage in liquid nitrogen, samples were thawed in tap water and incubated for 2 hours of recovery-time in a CO2 incubator. RNA extraction in both groups was performed using TRIzol; and SPAG5 and 9 were evaluated by Real-time PCR technique.

    Results

    Based on statistical analysis, the expression of SPAG5 decreased significantly in the frozen group compared to the control group (P≤0.05); In contrast, there was no significant difference in the expression of SPAG9 between the control and frozen groups.

    Conclusion

    Considering the cold shock in the future of cell, a significant reduction in SPAG5 expression in the frozen group may indicate probable influences in the derived fetus.

    Keywords: Sperm, Antigen, Cryopreservation
  • Yaser Jamshidi-Moghaddam, Ahmad Rajabizadeh*, Payam Khazaeli Pages 516-524
    Background

    The general tendency of the community to use herbal medicines is due to prove the destructive effects of chemical drugs and environmental pollution. This study aimed to investigate the Anti-bacterial properties of P. gnaphalodes extract on some gram-positive and negative bacteria.

    Materials and Methods

    In this study, all of the organs of the P. gnaphalodes plant was dried in the shade in the summer of 2016 after collection. The Anti-bacterial effect of the plant was measured on Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli and Bacillus cereus to obtain the best extraction method. Next, 15 ml of Muller-Hinton-Agar medium was mixed with concentrations of 10 - 5.2 - 0.25 - 0.625 and 20 mg/ml of the extracts and 104 CFU /ml of the bacterium was inoculated and cultured after growing the colonies. In order to determine the MIC and MBC, the same volumes of 105 CFU/ ml were inoculated into Muller Hinton broth medium containing different concentrations of herbicide extracts. The culture medium was incubated for 24 hours at 37 ° C.

    Results

    Concentration of 20 mg/ml had the most effect on inhibition of Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli and Bacillus cereus bacteria, which was eliminated for 90, 68, 75 and 90% bacteria, respectively. MIC and MBC of Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli and Bacillus cereus were obtained at 25, 50, 50, 70, 50, 80 and 30 and 50 mg/ml, respectively.

    Conclusion

    The results showed that the extract of P. gnaphalodes has anti-bacterial effects on some gram positive and negative bacteria.

    Keywords: P. gnaphalodes, Plant extracts, Anti-bacterial agents, Gram-positive bacteria, Gram-negative bacteria
  • Mitra Arman*, Kiana Pirian, Fatemeh Khosheghbal, Mostafa Ali-Naghizadeh Pages 525-535
    Background

    Macroalgae are rich in diverse valuable compounds so they are known as the 21 century medicinal plants. In this study polar to nonpolar extracts of four macroalgae species, Sargassum boveanum, Fucus trinodis, Galaxaura rugos and Laurencia denderoidea were collected from the Persian Gulf coastlines, evaluated for their phenol and flavonoid contents and antioxidant and antibacterial activities.

    Material and Methods

    Phenol and flavonoid contents of species were estimated by Folin-Ciocalteu and Aluminum chloride methods, respectively. Antioxidant activities of extractions were analyzed by total antioxidant activity (TAC) and reducing power of Fe3+ respectively and also antibacterial activity of samples were analyzed by disc diffusion method against two gram positive and two gram negative bacteria.

    Results

    F. trinodis showed the highest phenolic (1.38 gGA/100gDW.) and flavonoid (0.798 gQE/100gDW.) contents and G. rugosa showed the lowest phenolic (0.240 gGA/100gDW.) and flavonoid (0.094 gQE/100gDW.) contents. Chloroform extract of F. trinodis (2.98 ugASA/mg) and S. boveanum (2.48 nm) showed the maximum level of TAC and reducing power antioxidant activities, respectively. The samples with high content of phenolic and flavonoid contents showed the highest antioxidant activity too. All the three extracts of S. boveanum and F. trinodis showed the considerable antibacterial activity against all the four examined strains of bacteria especially negative gram bacteria.

    Conclusion

    The studied macroalgal species showed considerable phenolic content and bioactivities suggest that they can be suitable for medical and medicinal applications.

    Keywords: Macrolage, Phenol, Flavonoid, Antioxidant, Antibactrial
  • Fariba Nasirnejhad, Jafar Poyamanesh*, Ghorban Fathiagdam, Alireza Jafari Pages 536-544
    Background

    This study aimed to investigate the efficacy of mindfulness-based therapy (MBT) and short-term solution-focused therapy (STSFT) on resilience and happiness in MS patients.

    Materials and Methods

    This study used a randomized clinical trial with pre-test, post-test, follow up, and the control group. The population under study consisted of all women with MS in Tabriz who were members of MS Society in Tabriz in 2019. In total, 30 women were selected by purposive sampling as the participants and randomly divided into three groups. The members of both experimental groups received their own treatment respectively in 8 and 7 sessions each lasting 1.5 hours.

    Results

    The mean and standard deviation of resilience and happiness MBT group in pretest (44.70±3.44 & 35.30±3.19), STSFT group (45.50±2.87 & 36.00±3.45), and the control group was (45.40±2.75 & 37.20±2.57). The results showed that the MBT (52.00±3.12 & 43.80±2.54) and STSFT (54.00±2.90 & 42.50±5.01) compared to the control group (44.60±2.27 & 36.90±3.24) increased the resilience and happiness in MS patients on the posttest (P=0.001). Besides, the effect of MBT (52.00±3.16 & 44.00±2.58) and STSFT (53.70±2.66 & 42.60±4.94) on the resilience and happiness (44.60±2.27 & 36.70±4.83) persisted in the follow-up phase (P<0.001). It was also shown that the MBT and STSFT did not show any significant differences in terms of their effects on the resilience and happiness at posttest and follow-up phases (P>0.05).

    Conclusion

    It was found that the MBT and STSFT can reduce the patientschr('39') stress and thus enabling them to better cope with their illness, this in turn can increase the resilience and happiness in patients with MS.

    Keywords: Mindfulness-based therapy, Short-term solution-focused therapy, Resilience, Happiness, Multiple Sclerosis, Women
  • Seyedeh Maryam Mirjafari, Ramin Shabani* Pages 545-553
    Background

    Various exercise trainings affect human’s hormones. This study aimed to compare the effect of blood flow restriction (BFR) and resistance trainings with medium intensity (Kaatsu training) on salivary cortisol and alpha-amylase levels of beginner female body builders.

    Materials and Methods

    In this accidental clinical trial study, 28 beginner female body builders aged 20 to 35, were randomly divided into two groups of 14 volunteers. This study was conducted for 3 weeks, including 3 sessions per week for 90 minutes. The first group (N=14) performed the Kaatsu training with 30-25% of 1RM with blood flow restriction. The second group (N=14) performed the resistance exercise with 70-75% of 1RM without blood flow restriction. The amount of salivary cortisol and alpha-amylase was measured before and after the experiment. Data were analyzed with SPSS software at the significant level of 0.05.

    Results

    Salivary cortisol had a meaningful increase just in the resistance training group compared to the blood flow restriction group (P=0.001). However, both methods of training didn’t have a significant influence on salivary alpha-amylase (P>0.05).

    Conclusion

    In the current study, blood flow restriction trainings didn’t have any effect on salivary cortisol of female body builders. Nevertheless, in resistance trainings it had a significant increase. Both methods of training didn’t have any effect on salivary alpha-amylase of female body builders. So compared with resistance training, Kaatsu training probably doesn’t affect the salivary cortisol increase.

    Keywords: Resistance training, Cortisol, Alpha-amylases, Female body builders
  • Azadeh Bahrami-Kerchi, Gholamreza Manshaee*, Narges Keshtiaray Pages 554-564
    Background

    Infertility treatment methods, despite having successful results, are associated with psychological consequences and high levels of stress in infertile women. This study aimed to determine the effectiveness of psychological empowerment package and Dialectical Behavior Therapy (DBT) on infertility stress of infertile women in the pretreatment phase of In Vitro Fertilization (IVF).

    Materials and Methods

    The present research employed a pretest-posttest and 45-day follow-up control group quasi-experimental design with three groups. The sample size consisted of 45 infertile women seeking IVF treatment referred to infertility centers in Isfahan city, selected via a convenience sampling method based on the inclusion criteria. Then they were randomly assigned to two experimental and one control groups (each with 15 participants). Experimental groups participated in psychological empowerment therapy and Dialectical Behavior Therapy (DBT). To measure the dependent variable of infertility Stress, Infertility Stress Inventory (Newton et al., 1999) was administered to three groups in three research phases. The data were analyzed using the repeated measures ANOVA and through SPSS version: 24.

    Results

    The results showed that only psychological empowerment therapy has had a significant effect on infertility stress (P<0.001). Bonferroni post hoc test revealed that psychological empowerment therapy was more effective in reducing infertility stress than Dialectical Behavior Therapy (DBT).

    Conclusions

    As the research results indicate, psychological empowerment therapy is a good method to reduce infertility stress of infertile women, in the pretreatment phase of IVF.

    Keywords: Infertility, Female, Empowerment, Behavior therapy, Stress, In vitro fertilization
  • Motahare Mirmahzoon, Abass Salehikia, Omid Mohammaddoost* Pages 565-575
    Background

    Activity has turned away from the human body by machine life and has replaced with obesity. This study aimed to investigate the interactive effect of eight weeks combined training and curcumin consumption on serum levels of interleukin-12 and some anthropometric indicators in obese sedentary woman.

    Materials and Methods

    Semi-experimental study, Forty-eight obese women with an age range of 20-30 years were purposefully selected and divided into four groups of 12 people: control, curcumin, exercise and exercise+curcumin and for eight weeks to do combination exercises (aerobic exercise with an intensity of 60 to 80% of the MHR and resistance training with an intensity of 55 to 75% of a maximum repetition) and daily intake of curcumin of 80 mg. Fasting blood samples were taken before and after the last training session and interleukin-12 levels were measured by ELISA using kits. Data were analyzed using dependent t-test and one-way analysis of variance and significance level less than 0.05 in SPSS-22.

    Result

    There was a significant difference in levels of interleukin-12 and body mass index between the groups of exercise, exercise+curcumin and curcumin consumption compared to the pretest (p<0.05 intragroup). The difference between pre- and post-test group differences on levels of interleukin-12 and body mass index was significantly different between the research groups (p<0.05 between groups).

    Conclusion

    Eight weeks of combined training and curcumin consumption had a significant change in levels of IL-12. Physical activity causes weight loss and thus a decrease in body mass index, but the consumption of curcumin alone does not change the anthropometric indicators of individuals.

    Keywords: Circuit-based exercise, Curcumin, Interleukin-12, Health status indicators, Obese sedentary women
  • Mohsen Akbarpour*, Zahra Samari Pages 576-584
    Background

    Inflammatory factors are known as an important mechanism for the development of type 2 diabetes and cardiovascular disease. Therefore, this study aimed to investigate the effect of aerobic training and Spirulina supplementation on Resistin and CRP in women with type 2 diabetes with overweight.

    Materials and Methods

    In this semi-experimental study, 40 women with type 2 diabetes and overweight with average body mass index of 29.7±3.33, were randomly assigned in groups of aerobic training+Spirulina, aerobic+placebo, Spirulina and placebo. The aerobic training program included 6 weeks with intensity of 60-72% of the maximum heart rate. The groups receiving supplementation, daily received three capsules 500 mg of Spirulina. Blood samples were collected in the pre and posttest phases. Data analysis was performed using one-way ANOVA and t-test Using SPSS software.

    Results

    Serum levels of Resistin in the Spirulina group (P=0.03) and serum levels of CRP in the of aerobic-Spirulina and aerobic groups (P=0.02) showed a significant decrease from the pre-test to the post-test phase. Also, there was a significant difference in serum levels of CRP between all three experimental groups compared to the control group (P≤ 0.05).

    Conclusion

    The results of this study showed that combined aerobic training with Spirulina supplementation have a positive effect on cardiovascular inflammatory factors of women with type 2 diabetes and because of its anti-inflammatory effect, it can reduce the risk of heart disease.

    Keywords: Aerobic exercise, Spirulina, Resistin, C-reactive protein, Type II diabetic, Women
  • Elham Mahboobi, Mohammadreza Tamannaeifar* Pages 585-591
    Background

    Test anxiety as a common phenomenon among students is correlated with many factors. This study aimed to comparatively investigate the perfectionism and academic procrastination in students with high and low test anxiety.

    Materials and Methods

    Sample consisted of 362 male and female students of 2nd course of high school of Kashan who were selected by multi-stage random sampling. In order to collect information the Academic Procrastination Scale, Multidimensional Perfectionism Scale and Test Anxiety Scale were used. Data were analyzed through t-test.

    Results

    The results indicated that there was a significant difference between high and low test anxiety in studentschr('39') perfectionism and academic procrastination.

    Conclusion

    Students with high test anxiety were more perfectionist than students with low anxiety, with less positive perfectionism and more negative perfectionism. Also, these students showed more procrastination in their studies. These findings have empirical implications in educational environments that can have the role in studentschr('39') academic achievement.

    Keywords: Perfectionism, Academic procrastination, Test anxiety